Burrata met tomaat en pesto

Burrata met tomaat en pesto

Dit heerlijke Italiaanse gerecht burrata met tomaat en pesto is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ziet er ook nog eens zeer goed uit. De combinatie van romige burrata, fris zachte tomaten en kruidige pesto is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Deze kan je bovendien met ons recept eenvoudig zelf maken. Wil je verse burrata kopen? Kijk dan snel op onze webshop.

Wat heb je nodig voor burrata met tomaat en pesto?

Kies voor een goede Parmezaanse kaas, uiteraard bij ons in de kaaswinkel en online te koop. Zorg dat deze zo op smaak is dat je het gerecht zelf het lekkerst vindt.

  • 1 bol burrata (verse, van goede kwaliteit)
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 handvol verse basilicum
  • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie extra vierge
  • Zout en peper naar smaak
  • Een scheutje water
  • Een scheutje slagroom
  • Veldsla

Hoe maak je het burrata pesto gerecht?

Pesto maken: Begin met het maken van de pesto. Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan tot ze lichtbruin zijn. Doe de pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, een flinke scheut olijfolie, een scheutje water en een scheutje slagroom in een blender of keukenmachine. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.

Tomaten voorbereiden: Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Verwijder de zaadlijsten.

Opdienen: Leg een bedje van veldsla op een bord. Schik de tomaten erop. Leg de bol burrata in het midden. Besprenkel royaal met zelfgemaakte pesto. Breng op smaak met extra olijfolie, zout en peper.

Waarom je burrata kopen bij Kaasgenoten?

Voor de beste burrata ben je bij Kaasgenoten in Etten-Leur aan het goede adres. Wij hebben vaak een uitgebreid assortiment aan verse kazen, waaronder burrata van topkwaliteit. Daarnaast verkopen we de lekkerste Hollandse kazen en nog heel veer meer. Bekijk snel onze webshop of kom eens proeven in onze kaaswinkel.

Terug naar blog