Alexandra Buijs
"Vanaf dag 1 zijn mijn man en ik vaste klant bij Colin. Toen ik zijn bord zag met "Wij zoeken niet normaal leuke mensen" dacht ik: gewoon in gesprek gaan. Er ontstond een klik met Colin en hij zocht precies iemand zoals ik. De ontspannen sfeer, lachen, actief meedenken en brainstormen, dat vind ik het leukste aan de winkel. Helemaal fijn is dat hier ook écht iets mee gedaan wordt. En de waardering. Colin spreekt dat regelmatig uit, zo fijn. Mijn favoriete borrelavond is onze grote eettafel met familie en vrienden. Lekkere salades, stokbrood, heerlijke kaasjes met dipjes en vijgenbrood. Muziek op de achtergrond, liefst uit de 80's. Krijg er gelijk zin in!"
Annemoon Baks
"Ik vind het klantencontact zo leuk hier en de werktijden passen goed bij mij. Ook woon ik in de buurt en zijn de collega's leuk. Bovendien vind ik het tof om met mooie producten te werken. Een mooie combi voor mij. Mijn favoriete kaas is Ons Genot. Deze kaas smaakt zoetig en is 6 maanden gerijpt. Deze koeien eten vooral het gras van eigen land. Geloof me: hij is echt heel lekker!"
Hoe bevalt het kaas snijden, is dat lastig of valt het mee? "Nou, dat is best lastig en het gaat steeds beter. Elke kaas is anders. Bij oude kaas snij je een ander stuk af dan bij een stuk jonge kaas. Dat heeft met de samenstelling van de kaas te maken. Het is gewoon doen, doen, doen!"
Aron de Ridder
"In de coronaperiode kwam ik een keer langs de winkel en vond die er erg leuk uit zien. Toen ik op zoek ging naar een bijbaan dacht ik direct aan Kaasgenoten. Nu werk ik met veel plezier in de winkel. De sfeer en de mensen vind ik het leukst aan de winkel. Het team is hecht, de producten zijn goed en onze klanten zijn leuk." Kunnen we hem nog ergens voor wakker maken? "Neuh, laat mij maar lekker slapen hahaha!"
Colin Cornel
Colin Cornel is eigenaar van Kaasgenoten en heeft veel ervaring in de horeca. In 2011 opent hij zijn eerste foodspecialiteitenwinkel 'Give & Taste' in Delft. Vanwege de recessie heeft hij deze winkel in 2013 gesloten. Een mooie kans komt vervolgens voorbij om aan de slag te gaan bij Van der Valk.
Zij openen in 2014 hun Versmarkt in Voorschoten. Hij zet de kaasafdeling op en zorgt hij ervoor dat alle hotels van Van der Valk ook hun kaas bij hem in kopen. Zo ontstaat schaalvoordeel en kan Colin bedrijfsbrede inkoopafspraken maken. Zijn droom van een eigen winkel blijft overeind.
Die komt in 2021 uit. Hij wordt in 2021 benaderd door Van der Vorm Vastgoed. Zij hebben een pand in Etten-Leur en vragen of hij interesse heeft. Colin grijpt deze gouden kans met beide handen beet en een unieke samenwerking ontstaat.
In mei 2021 opent Kaasgenoten zijn deuren. Het is een foodspecialiteitenwinkel vol Hollandse kazen met daarnaast een assortiment aan koffie, thee, chocolade, wijn en kado's. Ook wordt een gezellige horecahoek ingericht voor verse koffie met gebak of een lekkere lunch. Kwaliteit, warmte, goed advies en een gezellige sfeer: dat is Kaasgenoten.
"In 2022 en 2024 behalen we onze certificering van Stichting Foodspecialiteiten Nederland. We zijn een gecertificeerde foodspecialiteitenwinkel. In 2023 doen we voor de tweede keer mee aan de Nationale Competities. Tot mijn verrassing staan we in de finale en eindigen we op plek 5. Dat betekent dat we tot de beste 5 winkels van Nederland horen. Een prestatie waar ik heel trots op ben!
Persoonlijk contact, goed advies en kwaliteit vind je in onze winkel. Voor gezelligheid en kwaliteit kom je naar Kaasgenoten."
Fien Wijngaards
"Mijn moeder en ik liepen langs de winkel en zagen op het bord dat ze niet normaal leuke mensen zochten. Ik dacht gelijk: das echt wat voor mij hahaha. Staat ook in mijn sollicitatiebrief. Het team vind ik het leukst aan Kaasgenoten, het is zo gezellig met z'n allen! Ook fijn dat er zo goed samengewerkt word. Ook van klanten word ik blij. Naast de kletspraatjes vind ik het tof als klanten blij de deur uit gaan als ik ze goed heb kunnen adviseren. Over mijn favoriete kaas hoef ik niet lang na te denken: de Rotterdamsche oude kaas. Sinds kort hebben we de oude Boer Kool kaas, die noemen we met het team 'oude boerenkoolkaas'. Ik vind hem steeds lekkerder worden. De Boeren Gigant is ook zo lekker... Nou het is wel duidelijk dat ik dol ben op lekkere oude kazen hahaha."
Je moet kiezen: nooit meer kaas of nooit meer chocolade. Leg uit waarom.
"Als ik echt moet kiezen tussen nooit meer kaas of nooit meer chocolade, dan nooit meer chocolade. Kaas kun je op zoveel verschillende manieren eten. Heerlijk op brood, op een tosti, over pasta of een ovenschotel. Dat verveelt me nooit. Jam op kaas vind ik trouwens ook echt lekker."
Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Drop! Zoet of zout maakt niet uit. Als ik moet kiezen: doe dan maar een zak zoute drop."
Nina Nolta
"Ik zag dat Kaasgenoten nieuwe mensen zocht. Ik kende de winkel en het leek mij ontzettend gezellig om daar te werken. Het leukste aan het werken hier is het team. Iedereen werkt goed samen. De sfeer in de winkel is fijn en de klanten zijn top."
"Mijn favoriete kaas is oude kaas. De lekkerste kaas uit de winkel is de Rotterdamsche Oude (36 weken). Lekker op brood eten of op een tosti. Smaak is echt heerlijk."
Je moet kiezen: nooit meer kaas of nooit meer chocolade.
"Oeehh, dat is een lastige... Maar als ik écht moet kiezen dan eet ik liever nooit meer chocola. Je kan zo veel meer met kaas en ik kan het op elk moment van de dag wel eten."
Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Mijn oma’s Cannelloni. Toen ik jonger was en bij opa en oma bleef slapen mocht ik altijd helpen met het vullen van de cannelloni’s. Dat was een vies werkje en ik vond het geweldig. Niemand maakt lekkerdere cannelloni's dan oma, geloof me."
Noah van Dieren
Hoe ben je bij Kaasgenoten terecht gekomen?
"Ik zocht een leuke baan en toen zei Alexandra dat er een plekje vrij was in de winkel. Dus ik dacht meteen: leuk!"
Wat vind je het leukste aan het werken bij ons?
"Het leukste vind ik wel de collega’s en hoe gezellig het daar is (vooral Colin)."
Wat is jouw favoriete kaas?
"Mijn favoriete kaas is de Boer'n Gigant. Die heeft lekker veel smaak maar ook niet te veel."
Je moet kiezen: nooit meer kaas of nooit meer chocolade.
"Nooit meer kaas want kaas is lekker maar zonder chocola leef ik niet meer."
Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Geen idee waarom maar ik kan áltijd wel wakker gemaakt worden voor een lekker bord pasta carbonara. Heerlijk!"
Pepijn van Loenhout
"Een bijbaan in een kaaswinkel leek me echt leuk. Kaasgenoten had een vacature en ik zo snel mogelijk langs gegaan om te solliciteren. Klanten helpen met iets waar ze echt tevreden mee zijn vind ik altijd leuk om te doen. Of dit nou is door het laten proeven van verschillende kazen om iets lekkers voor zichzelf mee naar huis te nemen of het samenstellen van een cadeaupakket. Natuurlijk is het ook altijd leuk om daarnaast nog een praatje te kunnen maken met klanten of collega’s. De Brabantse blauwe geit vind ik erg lekker om zo op te eten. Op brood en tosti vind ik de Weydeland Flink oud erg lekker."
Je moet kiezen: nooit meer kaas of nooit meer chocolade. Leg uit waarom.
"Waarschijnlijk zou ik toch voor nooit meer kaas kiezen, ook al vind ik de keuze heel moeilijk. Ik houd enorm van zoetigheid en bak ook heel graag en dan vallen er ineens heel veel dingen af om te bakken of eten."
Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Een dagje erop uit met vrienden en ergens lekker wat eten. Daar word ik blij van."
Thomas Verhaeren
"Ik kwam bij Kaasgenoten via mijn broer. Hij werkte hier voor mij en ik heb hem opgevolgd. Het werk is leuk en de werkomstandigheden vind ik het leukst bij Kaasgenoten. Die vind je bijna nergens anders qua flexibiliteit met pauzes en de variatie van werk. Oh, en vergeet de tosti's tijdens de pauze niet."
Wat is jouw favoriete kaas?
"De herfstkaas, die heeft een heerlijke smaak door de kruiden erin. Tip: heel lekker op een tosti."
Je moet kiezen: nooit meer kaas of nooit meer chocolade.
"Dan kies ik voor nooit meer chocolade. Ik hou gewoon meer van hartige smaken."
Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Laat in een grote stad naar de KFC gaan wanneer de lichten aan staan en het donker is."