Hollandse kaasfondue (recept)

Hollandse kaasfondue (recept)

Maak jij wel eens kaasfondue van Hollandse kazen? Om je vingers bij af te likken zo lekker.
.
Vandaag delen we een lekker recept voor Hollandse kaasfondue (4 personen).
.
πŸ§€ Wat heb je nodig πŸ§€
β€’ 50 gram roomboter
β€’ 50 gram bloem
β€’ 1 teen geperste knoflook
β€’ 1 eetlepel fijne Franse mosterd
β€’ 400 gram Noord-Hollands belegen of extra belegen kaas
β€’ 400 gram Boeren Stolwijker
β€’ 600ml melk, wijn of water
β€’ Zwarte peper uit de molen
.
πŸ§€ Bereiding πŸ§€
Rasp de kazen.

Doe de boter in een grote stevige pan en laat smelten. Fruit de knoflook kort aan maar zorg dat het niet bruin wordt. Roer de bloem erdoor totdat deze helemaal in de bloem getrokken is. Schep de mosterd erdoor.
.
Klop nu beetje bij beetje de melk, wijn of water erbij en breng rustig aan de kook. Wanneer het mengsel op punt van koken staat zet je het vuur direct uit en roer je de kaas er beetje bij beetje door.
.
Breng de kaasfondue op smaak met peper. Laat de fondue nu voor zo'n 4 minuten op zacht vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
.
Serveer met stokbrood en/of gegrilde groenten (b.v champignons, pastinaak, wortel, pompoen) en/of rauwe groenten (b.v. tomaatjes, witlof, paprika, venkel).
.
Eet smakelijk.
Terug naar blog