Het beste Salade Caprese recept
Share
Wanneer je het beste Salade Caprese recept zoekt ben je bij Kaasgenoten aan het goede adres. Wij zijn namelijk groot van fan deze mozzarella salade. Deze Italiaanse kaas is zeer smakelijk in combinatie met tomaat en basilicum. Wij maken deze salade met mozzarella en tomaat graag als aperitief voor het eten of lekker om van te snoepen. Uiteraard verkopen wij de lekkerste mozzarella in onze winkel en online in onze webshop.
Het best Salade Caprese recept voor 4 personen
Dit recept is vrij eenvoudig te maken en je bent er ongeveer 10 minuten mee bezig. De salade met tomaat, mozzarella en basilicum kan je naar eigen smaak kruiden. Wel gebruiken we ook de heerlijke balsamico-dressing om deze nog meer smaak te geven. Dit zijn de ingrediënten voor onze Capresesalade:
- 4 tomaten
- 2 bollen mozzarella
- 30 basilicumblaadjes
- 1 flesje balsamicocrême
- Zout en peper
Hoe deze mozzarella tomaat salade te bereiden?
Volg onze stappen om de lekkerste Capresesalade te maken. Snijdt de tomaat in fijne plakjes en zorg dat de mozzarella niet te brokkelig wordt. Zo maak je een mooi bord met leuke kleurtjes en zal het nog lekkerder smaken. Volg de volgende stappen:
- Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes
- Pluk de blaadjes van de basilicumplant
- Leg de tomaat onder op het bord en leg de mozzarella hierboven op. Bovenop leg je een basilicumblaadje.
- Gebruik de balsamicocrême en decoreer deze in lange slierten over het gerecht.
- Maak op smaak met zout en peper
En zo makkelijk is deze salade caprese gemaakt!
Hoe ziet de eenvoudige Italiaanse salade van mozzarella, tomaten en basilicum eruit?
Bekijk ons voorbeeld en je ziet hoe het eruit ziet. Als je een andere manier van maken of presenteren voorstaat is dit ook goed. Zorg in ieder geval dat de mozzarella goed op smaak is met zout en peper. Gebruik de balsamico niet overvloedig en gebruik ook niet te veel basilicum. Het gaat echt om de finesse en balans tussen de verschillende ingrediënten in deze mozzarella salade.
Kan je salade caprese van tevoren maken?
Het kan wel, maar dan kan je het beste wachten met de kruiden en balsamicocrême. De crême trekt namelijk in de tomaten en dat maakt de salade minder lekker. Laat deze zeker niet een dag in de koelkast staan, want dan drogen de tomaten uit en worden deze melig. Een uur of 3 van te voren is geen probleem. Voeg bij serveren dan de balsamico en de kruiden toe en zo ziet het geheel er toch vers uit.
Wat is een goede vervanger voor mozzarella in Caprese-salade?
Voor wie liefhebber is van zachte kazen is burrata ook een goede optie. Wel is het dan verstandig om te gaan voor bijvoorbeeld snoeptomaatjes of cherrytomaten. Deze zijn wat beter in combinatie met de buratta. Dit maakt het geheel beter behapbaar. Bovendien zou je kunnen kiezen voor pesto in plaats van balsamico. Bekijk ons recept met burrata en pesto voor meer informatie.